Ny webbplats för Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning

Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning hade en webbplats i Drupal som kanslipersonalen själva inte kunde redigera. Webbyrån Triggerfish designade en ny reponsiv webbplats i WordPress:
www.ssmf.se

SSMF behövde stöd att få igång webbplatsen och här kom jag in. Jag har tidigare skrivit för SSMF:s tidning Forskarnas Nyheter om forskarna som kan kartlägga medicinska frontlinjer tack vare SSMF.s stöd. Som vad som orsakar missfall eller nya rön kringhur tarmen fungerar.

Gamla webbplatsen

Jag arbetade tillsammans med Triggerfish och SSMF:s kommunikationsansvarige för att fylla den nya webbplatsen med innehåll. Det handlade inte om att bara flytta texter och bilder, då den gamla sajten var bildfattig och inte särskilt kommunikativ. Vi valde bilder, tog nya bilder i labmiljö och det blev flera varv kring vad som behövde göras och hur informationsstrukturen skulle se ut på sidor och menyer. Dessutom utvecklades designen ytterligare, med nya typer av block.

Bland annat i samband med min intervju av Helen Wang, mottagare av SSMF:s stora anslag tog fotograf Hans Ericksson bilder för webbsidan. Helen Wangs upptäckter kan förhindra framtida epidemier.

Tada!

Nya webbplatsen